Frissítve: 2018.11.19

Facebook Oldal

Hírek az Aszód FC háza tájáról

Lassan közeledik a tavasz, lassan útjára indul a labda az aszódi futballpályán. Egyre többen érdeklődnek, mi újság velünk, hogyan vágunk neki a tavaszi szezonnak?
Látszólag csendes időszakon vagyunk túl, a háttérben azonban lázas munka folyt, amelynek célja a minél sikeresebb tavaszi folytatás megalapozása. Kezdjük talán a legkisebbekkel.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően folyamatosan edzésben voltak utánpótlás csapataink. A karácsonyi két hét szünet után már január 4.-én megkezdődtek az edzések minden korosztályban. A legkisebbek a Csengey Iskola tornatermében heti két edzéssel készülnek a tavaszi Bozsik-tornákra. U16-os csapatunk heti három edzéssel vágott neki a felkészülésnek. A két tornatermi foglalkozást, egy kondicionális szabadtéri futóedzéssel kiegészítve készülnek a sikeresebb tavaszi folytatásra. A futóedzések helyszíne a Síklaki hegy utca és a Nyár utca meredek emelkedője. Közben a csapat részt vett Gödöllőn a Sátor Kupa tornán, ahol neves magyar csapatokkal (többek között az MTK Hungária korosztályos együttesével illetve szerb csapattal is) mérkőzött meg. U19 csapatunk már műfüves felkészülési mérkőzésen is részt vett Gödöllőn, és nagy önbizalommal készül az előkelő második hely megőrzésére. Utánpótlás csapatainkhoz Gödöllőről, Kartalról, Bagról és Kállóról is érkezett új játékos, ezzel is erősítve az Aszód FC térségi utánpótlás nevelő szerepét. Közben TAO támogatásból, több mint 1 millió Ft értékben új sportfelszereléseket szereztünk be. Táskákat, melegítőket, labdákat, kabátokat, technikai eszközöket. TAO támogatásból fedezzük az utánpótlás csapatok felkészülésének költségeit is, utazást, pályabérlést, nevezési díjakat.
Felnőtt csapatunk őszi szereplése, és helyezése nem adott okot az elégedettségre. A csapattól a 11.hely a körülmények és feltételek tükrében elfogadhatatlan teljesítmény, ezen tavasszal feltétlenül változtatni akarunk. Ennek érdekében elég nagy játékos mozgásra lehet számítani. Az átigazolási szezon február végéig tart, azonban néhány konkrétumról már be tudok számolni.
Távozott a felnőtt keretből: Krecsmarik Patrik (Iklad KSK), Müller Péter (GEAC), Kertész Kristóf (Kistarcsa VSC), Madarász Ádám (BVSC), Csendom Kristóf (Tura VSK). Érkezett: Káposzta Bence (Bercel SE), Gerhát Viktor, Sipos Bence, Babusa Attila (Héhalom SE), Seres Norbert, Szondi László (Kistarcsa VSC), Répási Csongor (Erdőkertes SE). A felnőtt csapat kitűzött célja az 1-6. hely megszerzése, a megye II. osztály átszervezése esetén a biztos bent maradás a II. osztályban. A Pest Megyei Igazgatóság ugyanis a 2016-2017-es szezonra átszervezi a megyei labdarúgó osztályok rendszerét. Az egy megye I. osztály mellett a jelenlegi négy II. osztályú csoport helyett két II. osztály, kibővített III. osztály valamint új elemként több csoportban megyei IV. osztály jönne létre. Természetesen bent kívánunk maradni a II. osztályú elitben, amelyhez minden feltételt adottnak tartunk.
Céljaink megvalósításában egyedül kevesek vagyunk. Szükségünk van támogatóink és szurkolóink segítségére is. A támogatás legegyszerűbb módja a civil szervezetek részére felajánlható személyi jövedelemadó 1%-a. Adószámunk 19180069-1-13. Kérünk minden szülőt, szurkolót, ne feledjék el a rendelkező nyilatkozat kitöltését egyesületünk javára. További segítség a klub által lehívható társasági adó támogatás, melyben a jogszabályi változásoknak megfelelően új elem, hogy az adóéven belül már befizetett adó terhére is lehet rendelkezni. Várjuk azon szurkolóinkat, akiknek lehetőségük van TAO támogatásra, keressenek meg elérhetőségeinken.
A legnagyobb segítség azonban, ha minél többen kijönnek a mérkőzésekre, ha minél több szülő kíváncsi gyermeke teljesítményére, ha minél többen buzdítják a lelátóról kedvenc csapatukat. Az első tavaszi fordulóban Ikladdal játszunk a GEAC páláyn, február 28-án vasárnap 14 órai kezdettel. Az első tavaszi hazai mérkőzésre március 6-án kerül sor 14 óra 30-kor. Ellenfelünk Valkó KSK lesz.

Jöjjenek, szurkoljunk együtt! Hajrá Aszód!

Kovács Tamás
Aszód FC elnök