Frissítve: 2018.11.19

Facebook Oldal

Évzáró évértékelés az Aszód FC közgyűlésén

Évértékeléssel egybekötött küldöttgyűlést és évzáró vacsorát tartott az FC 2016. december 16.-án pénteken a város Podmaniczky Pincéjében.

Sok szempontból nehéz éven vagyunk túl, értékelte az eltelt időszakot Kovács Tamás, az Aszód FC elnöke. Tavasszal a bajnoki rendszer átalakítása miatt papíron kiesett a felnőtt csapat a megye II. osztályból. A nyári szünetben – mint legjobb kiesőt – több egyesület visszalépése miatt felkérték a csapatot a szűkített megye II. mezőnyében történő további szerepvállalásra, amit természetesen az FC vezetősége elfogadott. 

Nagy reményekkel és megerősített kerettel vágott neki az egyesület a 2016/17-es bajnoki évadnak, azonban Dobes Attila elnökségi tag és egyben a felnőtt csapat edzője tragikus halála rányomta a bélyegét a csapat őszi szereplésére. Hullámvölgyek és jó szériák követték egymást, az őszi szezon vége viszont nem sikerült. Így a 16 csapatos Keleti csoport csalódást keltő 9. helyén telel a felnőtt gárda, 23 ponttal.

Utánpótlás csapataiknak sem hozott sok sikert az ősz. A tavasszal remekül helytálló U16 és U19 csapat egy osztállyal feljebb lépett, vagyis mindkét korosztály a megyei I. osztályban játszott. A magasabb szintet egyelőre sajnos nem sikerült megugrani, ráadásul fegyelmi problémákkal is meg kellett küzdeni az edzőknek. Ami jó hír, hogy a Bozsik versenyeken rendre eredményesen játszanak a legkisebbek, sok ügyes gyerek bontogatja szárnyait Molnár László és Kovács Szabolcs edzők kezei alatt.

A tavaszi szezonra szeretnénk a felnőtt csapat élére új edzőt szerződtetni. Több lehetséges név is felmerült, jelenleg az Újpest korábbi labdarúgójával és a Gödöllő SK korábbi edzőjével, Jenei Sándorral folytat előrehaladott tárgyalásokat az egyesület elnöke. Ki kellett egészíteni a klub háromtagú elnökségét is, Kovács Tamás elnök és Buzás István elnökségi tag mellett Oláh Róbert vállalta a feladatot.  Jó hír a tavasszal kapcsolatban, hogy támogatók segítségével sikerült teljesen feltölteni az egyesület TAO-s keretét, így továbbra is biztosítva van az utánpótlás-nevelés tavaszi anyagi háttere.

A küldöttgyűlés baráti beszélgetéssel, és vacsorával zárult. A vacsorát Büki Gergely vállalkozó, Kovács Erik utánpótlás edző és Kovács Tamás elnök támogatásával sikerült megszervezni. Köszönet Sztán István polgármesternek a helyszín biztosításáért, aki megerősítette, az önkormányzat továbbra is erejéhez mérten támogatja a város sportegyesületét.