Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Két helyzetbõl két gólt lõtt a listavezetõ... Iklad KFC - Aszód FC: 2-0 (1-0).

Viharos idõben került sor a két szomszéd település csapatának találkozójára. A meccs elõtt a két együttes között négy pont volt a különbség, aszódi gyõzelem esetén csapatunk dobogó közelbe kerülhetett volna, ikladi gyõzelem esetén továbbra is megõrizhette volna listavezetõ helyét a szomszéd alakulat.
Talán a rossz idõ miatt sajnos nagyon kevesen jöttek el a rangadóra, alig 50 nézõ diderget a hideg szélben. Jól kezdett az Aszód, a játék jobbára a hazai tizenhatos elõtt folyt. A hazai védelem állta a sarat, igazán veszélyes helyzet nem alakult ki. Kovács Kristóf távoli lövését hárította Gedei Krisztián, az ikladiak kapusa. Már a mérkõzés elejétõl jól látható volt, hogy Oláh Tamást, csapatunk gólveszélyes támadóját külön figyelem övezte, idõnként két-három védõvel a nyakán igyekezett helyzetbe kerülni. Sokszor csak szabálytalan eszközökkel tudták szerelni, ráadásul a hazai nézõk közül is többen "megtalálták" õt a pálya szélérõl. Nehezen viselte a kettõs nyomást. Kakaskodásért sárga lapot kapott, majd sárga lapja után, kiállítását megelõzendõ Dobes Attila már az elsõ félidõ végén lecserélte.
A csere láthatóan megzavarta az Aszódot, ezt használta ki okosan a hazai gárda, és egy szép indítás után a kifutó Téglás László mellett megszerezték a vezetést (1-0).
Szünet után sem változott a játék képe. Többet birtokolta az Aszód a labdát, azonban az ikladi kapuig alig-alig jutottak el a támadások. Váltakozó küzdelem folyt a két tizenhatos között, majd a 60.percben ismét rosszul zárt vissza az aszódi védelem, az aszódi ötös sarkán egyedül maradt egy ikladi játékos, aki okosan középre fejelte a labdát, ahol a jókor érkezõ Hegedûs Csaba az aszódi kapuba fejelt (2-0). Még fél óra volt hátra a végéig, sajnos az erõtlen aszódi próbálkozásokat magabiztosan hárította az ikladi védelem. A meccs végéig az eredmény nem változott.
Összefoglalva: megérdemelten nyert a listavezetõ. Annyit tettek a mérkõzésbe, amennyi a biztos gyõzelemhez feltétlenül szükséges volt. Egyszerûen, de hatékonyan játszottak. Az Aszódnak talán azt a türelmet kellene elsajátítani, ami ma az Iklad játékát jellemezte. Gratulálunk az Iklad csapatának.
De messze még a bajnokság vége, nem szabad feladni céljainkat. Jövõ hét végén hazai pályán Verõce ellen lesz mód a javításra. Az sem lesz egyszerû...