Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Emberhátrányban egy pontot mentettünk... Aszód FC - Verõce SE 1-1 (1-0)

A táblázat 4. és 5. helyezett csapata mérkõzött meg egymással. Verõcével mindig izgalmas meccset vívtunk, többnyire verõcei sikerrel. Borongós, szeles idõ, és mintegy 80 nézõ volt kíváncsi a mérkõzésre. A verõcei kapuban egy igazi veteránt, a váci Koszta Jánost, a volt válogatott kapust láthattuk.
A vendégek kezdtek aktívabban, többet birtokolták a labdát, mégis a 14. percben aszód gólnak örülhettünk. Bal oldalról éles szögbõl Kovács Kristóf próbálta beadni a labdát. Koszta kint állt a kapujából, a rosszul (jól) eltalált beadás pedig a feje felett hullott a hálóba (1-0). A másik oldalon egy tévesen megítélt szöglet borzolta a kedélyeket. Reklamálásért Késedi Gábor kapott sárga lapot, majd további szövegért újabb sárga lap, vagyis piros következett. A 20.perctõl így emberhátrányban próbáltuk megõrizni elõnyünket. A kiállítás hatására összekapta magát az Aszód, és sokkal szervezettebben játszottunk. Jött elõre Verõce, a hazaiak viszont gyors kontrákkal veszélyeztettek. Az elsõ félidõ végéig érintetlen maradt az aszódi háló.
A második félidõ 50.percéig tudtuk megõrizni elõnyünket. Ekkor a rosszul záró aszódi védelmet átjátszva már kapusunk, Téglás Laci is tehetetlen volt a hosszú sarokba küldött, jó helyezett lövés ellen (1-1). Férfias, de sporszerû küzdelem folyt a pályán, és az iramra sem lehett panasz. A vendégek veszélyes helyzeteit a jó napot kifogó kapusunk, Téglás saját testi épségét sem kímélve hárította. Az aszódiak pontrúgásokból veszélyeztettek, ám az eredmény a lefújásig már nem változott.
Összefoglalva: igazságos döntetlen született két közel azonos képességû együttes csatájában. Kérdés persze, hogyan alakult volna az eredmény, ha az Aszód nem játszik 70 percet emberhátrányban... A tanulság hasonló az elõzõ foruló ikladi mérkõzéséhez: sokkal-sokkal fegyelmezettebben, és hideg fejjel kell játszani.

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !