Frissítve: 2018.11.19

Facebook Oldal

Alacsony színvonalon, viszont elképesztõ izgalmak között... Aszód FC - Valkó KSK: 3-2 (1-2)

Utánpótlás eredmények: Aszód FC U15 - Foci Suli Alapítvány U15: 1-1; Kóka KSK U21 - Aszód FC U21: 0-3;
Szombaton utánpótlás csapataink léptek pályára. U15-ös együttesünk Kaszás Máték góljával 1-1-re mentette hazai pályán mérkõzését, s a bajnoki táblázat 10.helyét foglalja el Káposzta Bence edzõ legénysége. Délután U21-es csapatunk Kókára utazott, ahol Kovács Dániel mesterhármasával magabiztos gyõzelmet aratott. A gyõzelemmel Zsámbok korosztályos csapatával azonos pontszámmal, csak rosszabb gólkülönbséggel 2. a bajnoki pontversenyben. Itt kell megjegyezni, hogy május 4.-én, délután 13 órakor éppen Zsámbok U21-es csapatát fogadjuk hazai pályán. Egy gyõzelemmel átvehetjük a táblázat vezetését! No hát mindent bele fiúk...
A felnõttek meccsére ragyogó napsütés, jól elõkészített pálya és mintegy - többségében hazai - 80 nézõ fogadta a pályára lépõ csapatokat. Már a 3.percben aszódi gólnak tapsolhattunk. Egy a valkói kapusról kipattanó labdát Miklósi Tamás vágta közelrõl a hálóba (1-0). Alacsony színvonalon, rengeteg hibával játszottak mindkét csapat. A 9.percben mattolták a gyenge napot kifogó aszódi védelmet és gyorsan kiegyenlítettek a vendégek (1-1). Az elsõ félidõ további részében is veszélyesebben játszottak a régi ismerõs Hosszú Péter vezérletével a valkóiak, s több alkalommal csak Téglás Laci bravúr védései mentették meg a góltól kapunkat. A 44.percben azonban már Téglás is tehetelen volt (1-2).
Szünetben cserékkel igyekezett felrázni fiait Dobes Attila edzõ. Kovács Dáni helyett Makovinyi Dani, Tóth Levente helyett Késedi Gábor lépett pályára. Az átalakított hadrendben már többször veszélyeztettük a vendégek kapuját, s az 55.percben Domján kapitány fejesgóljával egyenlített az Aszód (2-2). Egyre izgalmasabb lett a meccs, mert mindkét csapat a gyõzelmre hajtott. Elõbb a valkói Hosszú Péti gólját nem adta meg a játékvezetõ, majd egy valkói kezezés után jogosan megadott büntetõt lõtt a kapufára az aszódi Miklósi Tamás. A 84.percben Makovinyi Dani megsérült, s már oldalt váltott a cseréhez, amikor sántikálva pazar labdát tálalt Miklósi elé, aki 18 m-rõl laposan a hálóba vágta a labdát (3-2). A 95.percben lett vége a találkozónak.
Összefoglalva: a kiesés ellen foggal-körömmel küzdõ valkó csapat alaposan megnehezítette a jobb erõkbõl álló Aszód dolgát. Ha nincs egy jó napot kifogó kapusunk, akkor már az elsõ félidõben elveszíthettük volna a meccset. Így azonban hátrányból is fordítani tudtunk, és vért izzadva (Késedi Gabi ténylegesen is...) itthon tartottuk a három pontot.
A mérkõzés lefújása után az öltözõbe vonuló valkói csapat egyik játékosa közelrõl találkozott a játékvezetõi öltözõ ajtajának üvegével, így egyaránt lesz dolga az aszódi üvegesnek, és fizetnivalója a valkói csapatnak. Az õszi botrányos valkói meccs után nem is csodálkoztunk e történésen, azonban ilyen eseményeknek akkor sincs helye a labdarúgásban, ha utána az elkövetõ elnézést kér...

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !