Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Befejeződtek a 2013-2014-es bajnoki évad küzdelmei... Felnőtt mérkőzésen Aszód FC - Kistarcsa VSC: 4-1 (1-0); Utánpótlás mérkőzésen Aszód FC U21 - Dány KSK U21: 6-1 (3-1)

A pünkösdi hétvégén minden csapatunk számára befejeződött a bajnoki pontvadászat. Szombaton felnőtt csapatunk fogadta Kistarcsa együttesét. A tét a bronzérem megszerzése volt. Aszódi győzelem és egy esetleges bagi vereség aszódi harmadik helyet ért volna. Felnőtt csapatunk a tétnek megfelelő felfogásban lépett pályára.Azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját. A 25.percben jobb oldali szöglethez jutott Aszód. A pontos beívelésre határozottan és főleg pontosan érkezett Terjéki Dávid, aki erőből a hálóba bólintott (1-0).

Szünet után a nagy meleg ellenére még nagyobb tempót diktált csapatunk. A frissen beállt Késedi Gábor irányított a középpályán, egyre-másra vezettük a gólveszélyes akciókat. A 65.percben Kovács Kristóf fordult le védőjéről a bal oldalon, beadására pontosan érkezett Miklósi Tamás, aki a hálóba belsőzött (2-0). A nagy kedvvel játszó Késedi növelte az aszódi előnyt (3-0), miközben kapusunk Téglás László is bemutatott néhány bravúrt. A 75.percben egy kistarcsai szabadrúgás éppen Téglás előtt pattant fel, ezzel szépített a vendég együttes (3-1). A mérkőzésre a koronát Késedi Gábor tette fel, aki egy visszapasszolt labdát lőtt pontosan a kistarcsai kapuba (4-1)

Összefoglalva: méltó befejezése volt az idei szezonnak. Az aszódi csapat ötletesen, helyenként látványosan játsszva magabiztos győzelmet aratott a végig sportszerűen játszó, szebb napokat is látott Kistarcsa ellenében. Mivel Bag győzni tudott Erdőkertesen, így együttesünknek a negyedik hely jutott. A tavalyi hatodik hely után a kitűzött célt, az első ötbe kerülést elértük.


További képek a mérkőzésről itt!


Vasárnap U21-es csapatunk bronzéremért lépett pályára a zárófordulóban. Nagyon készültek a fiúk, hiszen néhányan a következő bajnokságra kiöregednek e korosztályból, így nekik az utolsó lehetőség volt egy jó eredmény elérésére a mai nap.

Az ellenfél Dány korosztályos csapata volt.

Hasonlóan a szombati felnőtt meccshez, vasárnap is rekkenő hőség tette próbára a fiatalok állóképességét. A nagy meleget az aszódiak bírták jobban, már az első félidő végére 3-1-es hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

Fordulás után a vendégek nemcsak játéktudásban maradtak alul, hanem idegekkel sem bírták a játékot, sorban kapták a piros lapokat az egyébként jól bíráskodó játékvezetőtől. Ahogy fogyott a pályán lévő dányi játékosok száma, úgy nőtt az aszódi előny. A vége 6-1 lett ide.

Összefoglalva: nagy sikert ért el csapatával Kvaka Zsolt edző. Aki folyamatosan figyelemmel követte U21-es együttesünk fejlődését, láthatta, honnan indultak és hová értek. A nagy menetelés közepette igazi csapattá alakultak, sokat dolgoztak, igazán megérdemelték a bronzérmet! Edzőjük nem is állta meg könnyek nélkül a végét. Játékosai közül is többen a szemüket törölgették, biztosan belement valami. Sűrű bogár rajzás volt vasárnap este az aszódi sporttelepen... Gratulálunk!


További képek a mérkőzésről itt!