Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Gólzáporos idénykezdet... Aszód FC - Valkó KSK: 6-1; (2-0)

A nyári szünetben megújult, szépen karbantartott sporttelep várta az az ősz első hazai mérkőzését. A nyári szünetben alaposan megváltozott az Aszód FC felnőtt csapatának kerete. Sokan voltak kíváncsiak az új igazolások játékára, és a kissé hűvös, szeles idő ellenére mintegy 150 néző előtt indult útjára a labda.

Az Aszód FC kezdőcsapata a következő volt: a kapuban Rafel Dániel, védők: Terjéki Dávid, Káposzta Bence, Kovács Kristóf. Középpályán Kovács Dániel, Masznyik Dávid, Dobes Raymond, Miklósi Tamás, Györök Tamás, míg elöl Simek Péter és Horváth József. Hazai pályán természetes, hogy bátran kezdett az Aszód. A 15.percben Simek jobboldali szögletét Kovács Kristóf fejelte kapura, a kapus éppen az érkező Kovács Dani elé tenyerelte, aki laposan a hálóba lőtt (1-0). Egy perc sem telt el, amikor Horváth József szerezte meg a rosszul kirúgott labdát, elhúzta a kapus mellett, és higgadtan a hálóba helyezett (2-0). A két gól után kiegyenlítetteb lett a játék, a vendégek is eljutottak az aszódi kapuig, ám egy szabadrúgásból szerzett kapufánál veszélyesebb helyzetet nem tudtak kialakítani. Szünet után az 52.percben Simek Péter tálalt Kovács Dani elé, aki most sem hibázott (3-0). A 65.percben Györök Tamás közelről növelte az aszódi gólok számát (4-0). A 72.percben szépített Valkó: egy szabadrúgás Rafel Daniról kipattant, és az érkező támadó a hálónkba kotorta a labdát (4-1). A gól után hármas cserét határozott el Dobes Attila: Dobes Raymond, Miklósi Tamás és Kovács Dániel helyére Késedi Gábor (Gabi bá'), Tóth Levente és Márton Tibor állt be. A 75. percben szép összjáték után Masznyik Dávid lépett ki a védők között, és Dávid talán élete gólját lőtte, amikor a valkói kapus felett a hálóba ragasztotta a labdát (5-1). Újabb aszódi csere következett: Horváth József helyett Krecsmarik Ptrik lépett pályára. A 80.percben Masznyik Dávidot Sárga László váltotta. A kegyelemdöfést Györök Tamás adta meg, amikor 22 méterről lőtt a valkói kapuba, ezzel beállította a 6-1-es végeredményt.
Összefoglalva: biztató játék, szép gólok jellemzték a mai mérkőzést. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, ennek ellenére azt láttuk, hogy az új játékosoknál - még szép!!! - jó helyen van a labda. Jogos volt a szurkolók tapsa a meccs végén. Élmény volt nézni Simek Péter, Györök Tamás és a többiek szép megoldásait...

Köszönjük fiúk! Csak csendesen jegyzem meg, jól sikerült tehát az új játékosok bemutatkozása.

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !