Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Kettőből kettő... Aszód FC - Erdőkertes SE: 4-2 (3-1)

A vasárnap délutáni eső miatt a szokásosnál kevesebben voltak kíváncsiak az erdőkertesi csapat aszódi vendégjátékára. A kertesieket mindig sokan kísérték el idegenbe, ma alig néhányan jöttek Aszódra. Mintegy 80 néző előtt indult útjára a labda.
Kezdés után alaposan ránk ijesztettek a vendégek, amikor a 4.percben a szórványos aszódi támadások ellenére egy jól eltalált bal oldali lövésből a korábbi EGA-s aszódi diák, Mészáros Ádám révén vezetéshez jutottak (0-1). A gyors gól hatására összekapta magát az Aszód, többnyire a hazaiaknál volt a labda, folyamatos nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A 27.percben egy Miklósi Tamás bal oldali beadásánál az erdőkertesi védő kezére pattant a labda. A jogos büntetőt Györök Tamás a kapusba vágta, a kipattanót azonban már a hálóba lőtte (1-1). Egy perc múlva Horváth József megszerzett egy kertesi labdát, egészen a kapuig vezette, és a kapus mellett a hálóba gurított (2-1). A 33.percben kényszerű csere kövekezett: Márton Tibor meghúzódott, Kovács Dániel váltotta. A 45.percben ismét Horváth volt eredményes, kapásból bődületes gólt ragasztott a vendégek kapujába (3-1).
Szünetben Masznyik Dávid helyére Késedi Gábor állt. Ebben a játékrészben is inkább a hazai csapat dominált, de időnként ezt az egyszerű játékot túlbonyolították. A 65.percben Györök Tamás 18 m-es lövését a kapus a jókor érkező Kovács Dániel elé tenyerelte, aki magabaztosan a hálóba lőtt (4-1). 78.perc: Káposzta Bence megkapta második sárga lapját, így idő előtt kellett elhagynia a játékteret. Nagyon fog hiányozni Bence sallangmentes védőjátéka a következő fordulóban Verőce ellen... A 89.percben még szépítettek a vendégek (4-2), az aszódi győzelem azonban már nem forgott veszélyben.
Összefoglalva: kicsit döcögősen, álmosan kezdett az Aszód, a gyors vendéggól után azonban már az első félidő végére eldöntöttük a meccset. Időnként szép támadásokat vezettünk, és szép gólokat lőttünk. Ennyi éppen elég volt a győzelemhez. Két foruló alatt lőttünk 10 gólt, miközben csak hármat kaptunk. Így kell egy bajnoki idényt kezdeni.

A mérkőzésről készült képeket megtekinthetik a galériában !