Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Egyenlő erők csatájában egy szerencsétlen öngól döntött... Aszód FC - Kisnémedi MSE: 1-2 (1-1)

Nem segítette Esőisten a nézőket és játékosokat. Egész éjjel ömlött az eső, aztán egy kis délelőtti szünet után a mérkőzés kezdésére ismét eleredt. Szemergett, zuhogott, szitált, csepergett...A rossz idő ellenére kb. 100-120 néző várta a kezdő sípszót. Magabiztosan kezdett az Aszód, s már az 6.percben beköszöntünk a vendégek kapujába. Dobes Raymond paza labdával indította a kapura törő Simek Pétert, aki 10 m-ről a hálóba lőtt (1-0). A gyors gól felébreszette a Kisnémedi harci kedvét, átvették a játék irányítását, és folyamatos nyomás alá helyezték az aszódi kaput. A 19.percben az aszódi védő, Káposzta Bence szerencsétlenül nyúlt a labdába, lábáról a kapunkba pattant a labda (öngól 1-1). Az első félidőben váltakozó küzdelem, megyei II-ben megszokottnál nagyobb iram jellemezte a játékot. Két kényszerű cserét kellett Dobes Attilának bevetnie, amikor előbb Horváth Józsefet, majd a húzódást szenvedő Györök Tamást kellet sérülés miatt lecserélnie. Tóth Levente és Miklós Tamás lépett pályára. A 42.percben rosszul zárt az aszódi védelem, a jobb oldalon végigfutó akció végén éles szögből szerezték meg a vezetést a vendégek (1-2).
A második félidőben többet birtokolta az Aszód a labdát, voltak gólveszélyes helyzeteink, a kisnémediek azonban jól kontrollálták a játékot, és a mérkőzés végéig megőrizték a vezetést.
Összefoglalva: már az első félidőben kialakult a végeredmény, azonban a döntetlen inkább megfelelt volna a játék képének. Kérdés, hogy hogyan alakult volna az eredmény, ha sérülés miatt nem veszítjük el két támadó, rutinos játékosunkat.
A mérkőzés után Sztán István polgármester látta vendégül az aszódi szurkolókat, játékosokat egy jóhangulatú vacsorán, ahol már az eső is megkegyelmezett. Elállt ugyanis...