Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Megérdemelt győzelem a Galga-menti Derbin... Bagi TC'96 - Aszód FC: 1-2 (1-0)

Bag - Aszód vagy Aszód - Bag meccs igazi szomszédvár rangadó, szerénytelenül ez a mi kis Derbink. Teljesen mindegy, hol áll a két csapat a bajnoki táblázaton, ezek a meccsek mindig nagy csatát hoznak, ilyenkor nem csak a két érdekelt településről, hanem Ikladról, Hévízgyörkről. Galgahévízről is jönnek az érdeklődők. Ilyen volt a mai mérkőzés is, mintegy 100 néző állta körbe a pályát.
A 10.percben egy aszódi védelmi kihagyás után keresztbe lőtték a labdát a kapunk előtt, s a jókor érkező bagi Nagy Péter (Kislány) közelről az aszódi hálóba passzolt (1-0). A gyors gól felrázta az vendég aszódi csapatot. Átvették a játék irányítását, a küzdelem jobbára a bagi térfélen zajlott. Káposzta Bence, majd Kovács Kristóf előtt is gólszerzési lehetőség adódott, egyenlíteni azonban nem sikerült.
Szünetben cserélt Dobes Attila, Kovács Kristóf helyére Kovács Bence került. Továbbra is nyomás alatt tartotta az Aszód a bagi kaput. Az 50.percben a bagi Maros Szabolcs látványosan feldobta magát az aszódi büntetőterületen belül, ami a szabályok szerint sárga lapot ért. Mivel már volt egy sárga lapja az első félidőből, így az Aszód emberelőnybe került. A 75. percben Simek Péter távoli lövése a kapufáról kifelé pattant. A 83.percben Simek pontos beadását Krecsmarik Patrik a bagi kapuba csúsztatta (1-1). A gól után, ha lehet még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az Aszód. A 85.percben Dobes Raymond középre cselezte magát, majd 18 m-ről hatalmas gólt ragasztott a hazaiak kapujába (1-2). A játékvezető a 93.percben fújta le a meccsett. Győztünk!!!
Összefoglalva: igazi csapatként küzdöttek-harcoltak a fiúk. Végig győzelemre játszottak, fegyelmezettek voltak, s erővel is bírták az osztályban ritka nagy iramot, a sok test-test elleni küzdelmet. A bagi csapat az emberhátrány miatt a végére elfáradt, és ekkor sikerült megfordítani a mérkőzést. Élvezetes, fordulatos meccs volt, szép gólokkal, igazi ünnepe az amatőr labdarúgásnak. Az aszódi öltözőben zúgott a "ki nem ugrál nem aszódi" rigmus. Csapatunk megerősítette második helyét a bajnoki tabellán.
Szép volt fiúk!!!