Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Magabiztos győzelem a tavaszi második fordulóban: Valkó KSK - Aszód FC: 0-6 (0:2)

Az első tavaszi forduló legnagyobb meglepetését az aszódaik gyenge gödöllői játéka jelentette. Dobes Attila edző megpróbálta felrázni a csapatot, s mint az eredmény igazolja, sikerült. A mérkőzésre a valkói pálya használhatatlansága miatt a szomszédos Vácszentlászló egykor szebb napokat látott pályáján került sor.
Már a kezdő sípszó előtt látszott, nagyon elszántak játékosaink. A 9.percben jobb oldali szögletből Terjéki Dávid fejelt a rövid sarokra (0-1). Az első hazai próbálkozásra a 18.percig kellett várni, a rossz talajú pályán éppen a lövés előtt pattant fel a labda, s a kapunk mellé szállt. A 35.percben Kovács Dániel elé került a labda a hazai kapu előtt, Dani ütemtelenül előtt labdája a kapuba gurult (0-2). A félidő hátralévő idejében is az Aszód irányította a játékot.
Szünetben cseréltünk: Horváth József helyére Tóth Levente állt be. A csere jónak bizonyult, mert öt perc alatt Levi két tizenegyest harcolt ki úgy, hogy a másodiknál a szabálytalankodó valkói védő piros lapot kapott. Mindkét büntetőnket Dobes Raymond értékesítette (0-4). A 61.percben Masznyik Dávidot Szabó Gábor váltotta. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a meccs, ennek ellenére a nagy kedvvel futballozó aszódiak nem álltak le a gólgyártással: a 79.percben Kovács Kristóf emelt a valkói kapuba (0-5), majd két perc múlva ismét Tóth Levente volt a főszereplő, amikor okosan a kifutó kapus mellett a rövid sarokba gurított (0-6). A 81.percben Fazekas Gábor helyére Szalai Gergő lépett. A mérkőzés végéig az eredmény nem változott.
Összefoglalva: öröm volt látni, mennyit változott a csapat hozzáállása, és játéka a nyitó forduló óta. A mai győzelemmel megőriztük második helyünket a bajnoki tabellán.

A mérkőzésről készült képek megtekinthetők az Aszód FC Facebook oldalán !