Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

A sírból hozta visza a csapat az egy pontot... Erdőkertes SE - Aszód FC: 2-2 (2-0)

Szomorú, csepergő időben, viszonylag jó talajú pálya várta a két csapatot Erdőkertesen. A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött. Az aszódi csapat fekete karszalaggal tisztelget Dobes Attila napokban elhunyt édesanyja emléke előtt.
Aktívan és támadólag lépett fel a vendég Aszód, és az első húsz percben a kapuja elé szorította az erdőkertesi csapatot. Csatárainkból azonban hiányzott a kellő agresszivitás, igazi gólveszélyt jelentő helyzetbe nem tudtak kerülni. A hazaiak gyors kontrákat vezettek, kihasználva három csatáruk gyorsaságát. A 18.percben saját térfelén veszített labdát az Aszód, védőink csak a kertesi csatár hátát tudták nézni (1-0). A gól felhozta a hazaiakat, a 32.percben csak a kapufa mentette meg csapatunkat az újabb góltól.A 44.percben jobb oldali szögletből Miklósi Tomi ívelte be a labdát, Kovács Kristóf a kertesi kapu fölé fejelt.
A félidőben cserélt Dobes Attila. A gyenge napot kifogó Kovács Dániel helyére a sokkal erőteljesebb játékot nyújtó Krecsmarik Patrik lépett pályára. Ennek ellenére Erdőkertes szerzett újabb gólt: az 53.percben a gyors hazai szélsőt Kovács becsúszva sem tudta szerelni, beadására pontosan érkeztek középen, s a lapos lövés a kapunkban kötött ki (2-0). Három perccel később a bal oldalon Szabó Gabi harcolt meg a labdáért. középre adott, ahol a jókor érkező Miklósi Tomi belsővel a hosszú sarokba bombázott (2-1). A gyors gólváltás felhozta az aszódiakat, a nagy akarás azonban piros lapot ért. A 77.percben Késedi Gábort reklamálásért, második sárga lap utáni pirossal az öltözőben küldte a játékvezető. Emberelőnyben sorra hagyták ki helyzeteiket a hazaiak, a 86.percben mégis az Aszód egyenlített, amikor Tóth Levente fejjel csúsztatta a kertesi kapuba a labdát (2-2). A mérkőzés végéig az eredmény már nem változott.
Összefoglalva: nagyot küzdött ma csapatunk, hiszen kétgólos hátrányból mentettük döntetlenre a meccset. Élvezetes, izgalmas mérkőzést látott az a néhány tucat szurkoló, aki végig dideregte a találkozót. Az Erdőkertes közelebb állt a győzelemhez, de a futballt gólra játszák, s ma két-két gól született mindkét oldalon.

A mérkőzésről készült képek megtekinthetők az Aszód FC Facebook oldalán !