Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Nem bírt egymással a két csapat a Galga-menti Derbyn... Aszód FC - Bagi TC'96: 2-2 (1-0)

Tavaszi nézőcsúcsot hozott a hagyományos Galga-menti Derby, mintegy 250 néző érkezett az éppen átalakítás alatt lévő aszódi Micsinay Ernő Sporttelepre.
Jól kezdett az aszódi csapat, a 15.percben Tóth Barna előrevágott labdájával Horváth Joci elhúzott a bal szélen, beadására jókor érkezett Madarász Ádám, fejese gólt ért (1:0). A bekapott gól felébreszette a bagiakat, akik átvették a játék irányítását, ám gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.
Szünet után sem változott a játék képe. Az 54.percben a bagiak (aszódi) kapusa, Kolompár Bálint egy kirúgás után megsérült, szegényt úgy kellett letámogatni a pályáról, helyére cserekapus hiányában az egyik bagi mezőnyjátékos állt be. Az 56.percben Krecsmarik Patrik labdát veszített a félpályán, a gyors ellentámadás végén egyenlítettek a vendégek (1-1). Jöttek az aszódi cserék: Krecsmarik Patrikot Kovács Dani, Madarász Ádámot Szabó Gábor, majd Tóth Leventét Fazekas Gábor váltotta. A játék a cserék ellenére sem változott, többnyire a bagiaknál volt a labda. A 78.percben szabadrúgáshoz jutott Bag. A vendégek veterán játékosa Szekula László 28 m-ről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-2). A 83.percben egyenlített Aszód: Horvát Joci ugratta ki Kovács Danit, aki a kifutó kapus mellett a hálóba gurított (2-2). Mindent egy lapra téva rohamozott a hazai csapat, ám az eredmény a mérkőzés végéig nem változott.
Összefoglalva: változatos, hullámzó játékot hozott az idei derby. A látottak alapján a döntetlen reális eredménynek mondható. A jövő hét végén Iklad következik, az sem lesz könnyebb mérkőzés...