Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Szív nélkül nem adják a győzelmet... IBG-Vácduka KSK - Aszód FC: 3-2 (0-1)

Nyárvégi hőségben 50 fő volt kíváncsi az aszódiak vácdukai vendégjátékára. Meglepően jó minőségű pályán indult útjára a labda. Az Aszód volt a kezdeményezőbb, a hazaiak inkább a gyors kontrákra rendezkedtek be.Az aszódi mezőnyfölényt azonban csak a 30. percben sikerült gólra váltani, amikor Terjéki hosszú labdával indította Csendom Kristófot, aki éles szögből hatalmas, kapufás gólt lőtt a hazai kapuba (0-1). A gól meghozta a Vácduka támadókedvét is, egyre többször veszélyeztettek, s az aszódi kapus Máthé Tamás bravúrjaira volt szükség a vezetés megőrzéséhez.
Szünet után növeltük a vezetést. Az 55.percben ismét Csendom volt a főszereleplő. A félpályán megszerezett labdával kilépett két vácdukai védő között, és közelről a kapu közepébe lőtt (0-2). Azt hittük megvan a meccs... Két perccel később egy 40 m-es ívelést a teljes aszód védelem tétlenül szemlélt, senki nem mozdult, s a kapunk elé került labdát senkitől sem zavartatva fejelték az aszódi kapuba (1-2). A gyors gól ismét felhozta a hazaiakat, akik láthatóan nem elégedtek meg a szépítéssel, hanem nyerni akartak. A 70.percben levitték a labdát az alapvonalig, a beadás végig gurult az aszódi kapu előtt, s egy szemfüles hazai támadó közelről kiegyenlített (2-2). Hiába próbált változtatni az aszódi edző Dobes Attila, a cserék sem segítettek. Az aszódi támadások erőtelenek, körülményesek, lassúak voltak, a párharcokat rendre elveszítettük. Néhányan láthatóan megijedtek a nagy szívvel játszó hazaiaktól, aminek meg is lett az eredménye. A 40.percben szabadrúgáshoz jutott Aszód. Dobes Raymond lövését egy hazai védő kézzel ütötte ki, s míg az aszódaik reklamáltak a játékvezetőnél, Vácduka egy gyors kontra támadás végén megszerezte a győztes gólt (3-2).
Összefoglalva: szív nélkül, győzni akarás nélkül futballozni (sem) érdemes. Vácduka együttese ma megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Az aszódi csapatban ma több olyan játékos is akadt, aki eddig jobbára a kispadot koptatta az idei bajnokságban, sajnos nem tudták bebizonyítani, hogy helyük lenne a kezdőcsapatban. Ettől persze nem megsértődni kell, hanem küzdeni, dolgozni tovább. Vagy el kell menni a Bátorság boltba és venni 6 kiló bátorságot...

További képek az Aszód FC facebook oldalán !