Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Gyenge, lélektelen játék után... Aszód FC - Hévízgyörk SE: 0-3; (0-2)

Nagyon régóta nem játszott egymással a két szomszédos település csapata, hiszen Hévízgyörk sokáig a megyei I.osztályban szerepelt. Mivel a sors úgy hozta, hogy az elmúlt szezonban Hévízgyörk kiesett az első osztályból, ráadásul elég gyengén kezdte a bajnokságot a második vonalban, sok szurkoló kísérte el őket Aszódra, így mintegy 200 néző előtt indult útjára a labda.
Sajnos rosszul kezdtük a találkozót, az 5. percben Kovács Kristóf hozott össze egy hévízgyörki büntetőt, így hamar hátrányba került Aszód (0-1). Alacsony színvonalú, unalmas mezőnyjátékot láttunk a továbbiakban, igazi helyzetig sem jutottak el a csapatok.Aztán a 46.percben egy jobb oldali hévízgyörki támadás végén, miközben védőink nem tudtak felszabadítani, tovább növelte előnyét a vendég csapat (0-2). Jókor jött a szünet, azt gondoltuk Dobes mesternek sikerült felrázni az enerváltan, akarat nélkül futballozó csapatát. Nem sikerült...
Szünet után sem változott a játék képe, Hévízgyörk őrizte kétgólos vezetését, míg az aszódaik jóformán a vendég kapuig sem jutottak el. A 61.percben el is dőlt a mecss: egy hosszú, előrvágott labdával középne kilépett a szerencsétlenkedő aszódi védők között a vendégek támodója, elhúzta a labdát a kifutó Darabont Dániel mellett, és laposan a hlóba gurított (0-3). A 74.percben az aszódi Madarász Ádám közeli lövését a vendég kapus lábbal hárította, a szépítés sem sikerült. Három perc hosszabbítás után a játékvezető lefújta a mérkőzést.
Összefoglalva: megérdemelt vendég győzelem, egyben megérdemelt hazai verség született. Csapatunk teljesítményét mi sem jellemezte jobban, minthogy az aszódi szurkolók nagy része a második félidő közepére szépen haza ballagott... Bízzunk a jobb folytatásban!