Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Tovább folytatódik a nyeretlenségi sorozatunk...Aszód FC – IBG-Vácduka KSK: 1-2 (0-1)

A négynapos hosszú hétvége ellenére alig 70 nézőt érdekelt a vácdukaiak aszódi vendégszereplése. A gyér érdeklődés egyik lehetséges oka az Aszód tavaly október óta tartó nyeretlenségi szériája, illetve a magyar futballt övező általános érdektelenség lehet.
Sajnos a mai meccs sem vitte jó hírét a hazai csapat jó formájának. A vendégek azt az egyszerű, amatőr ligában gyakran alkalmazott taktikát választották, hogy átengedték a teret az aszódiaknak, ám a saját tizenhatosuk elé falat húzva állították meg a hazai próbálkozásokat. A megszerzett labdát aztán gyorsan felívelték az aszódi kapu elé. Mivel a hazai védelem ma különösen gyenge lábakon állt, a hibázó aszódi védők asszisztálása mellett, számos kihagyott helyzet után megszerezték a vezetést (39. perc, 0-1).
A szünet és a cserék sem hoztak változást az Aszód játékában, és egy ismételt védelmi hiba után kettőre növelték az előnyüket (58. perc, 0-2). Újabb aszódi cserékkel próbált váltani Dobes mester, és az Aszód mindent egy lapra téve támadott. Az aszódi Sárga László kapáslövésével legalább a döntetlen elérhetővé vált (85.perc, 1-2). Hiába borult fel a pálya, a 91. percben Seres Norbert maradt le mm-kel egy labdáról, így nem sikerült egyenlíteni. A 92. percben a mérkőzést egy asszisztenssel levezető játékvezető lefújta a találkozót.
Összefoglalva: a játék képe alapján a Vácduka megérdemelten vitte el a három pontot Aszódról. A vendégek határozottabbak, keményebbek voltak, és nagyszerűen használták ki fizikai fölényüket. A három apróka aszódi támadó nem tudta feltörni a középen jól tömörülő vendég védelmet, hibáinkat viszont könyörtelenül kihasználták. Nem lesz egyszerű a folytatás sem, jövő héten a szomszédos Hévízgyörkre látogatunk…

További képek az Aszód FC facebook oldalán !