Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

A forduló egyik legnagyobb (számunkra pozitív) meglepetése…Vác-Deákvár SE – Aszód FC 0-2 (0-1)

Kellemes napsütéses tavaszi időben, mintegy 100 néző előtt indult útjára a labda a Vác-Deákvár-Aszód mérkőzésen. A szép számmal jelenlévő szurkerek az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első komolyabb lehetőségre a 32. percig kellett várni, melynek eredményeként Gerhát Viktor kiugratását Masznyik Dávid elegánsan gólra váltotta (0-1).A vendégek vezetése felébresztette a hazai gárdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, mivel helyzetig nem jutottak el, így aszódi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. 

A második félidőt lendületesen kezdték a vendégek, előbb Dobes Raymond szabadrúgása csattant a felső lécen, majd ismét Masznyik Dávid került ziccerbe, de lövését bravúrral védte a hazai kapus. Az 53. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, mivel Fazekas Gábor pontos beadását Tóth Levente nagy erővel a kapuba bólintotta (0-2). A kétgólos aszódi vezetés birtokában a vendégek visszaálltak a saját térfelükre, stabilan őrizték kapujukat. A váci együttes felívelésekkel próbálkozott, de a vendég védelem egymást kisegítve állította meg a hazai támadásokat. Az egyetlen komolyabb váci helyzetre a 80. percig kellett várni, de Répási Csongor önfeláldozóan blokkolta a hazaiak közeli lövését. A hármas sípszóig további lehetőség egyik oldalon sem alakult ki, ezért az eredmény már nem változott.
Összefoglalva: a tabellán harmadik helyen lévő együttes otthonában helyenként kifejezetten látványos játékkal, megérdemelten szerezte meg a három pontot a győzelmet mindvégig jobban akaró az aszódi gárda. Folytatás április 20-án a Pest Megye Kupában, Aszódon a megye I. osztályú Tura VSK vendégeskedik. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.
További utánpótlás eredmények:
Dunakeszi Kinizsi U16 – Aszód FC U16: 3-4; aszódi góllövők: Djácsuk Iván (3), Széles Rolandű
Zsámboki SE U19 – Aszód FC U19: 4-0;