Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Tisztes helytállás a listavezető ellen… Aszód FC – Bagi TC’96 0-1 (0-0);

Végre jó idő, napsütés és a Galga-menti Derbyhez méltó (200) nézőszám várta a zöld gyepre kifutó csapatokat. A bajnoki tabella listavezetőjét fogadtuk, mindkét oldal szurkolótábora a győzelemben reménykedett.
Nagy iramban esett egymásnak a két gárda, de inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék. Az első helyzetre egészen a 16. percig kellett várni, akkor az aszódi kapu előtt üresen maradt bagi csatár két méterről lőtt fölé. Két perc múlva ugyanez ismétlődött meg a másik oldalon, itt az aszódi Tóth Levente suhantott a bagi kapu fölé. A 26. percben sérülés miatt Fazekas Gábor kért cserét, játékosunknak egy rossz ütközés után fordult ki a válla. (A váll néhány perc múlva visszaugrott a helyére.) Szűcs Tibor váltotta. A kedélyeket néhány érdekes játékvezetői ítélet borzolta, melyek inkább a hazai csapatot sújtották.
A 66.percben újra csere: Szűcs Tibor helyett Szabó Gábor lépett pályára. Maradt a nagy iram, de a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 73. percben a döntetlenszagú meccset egy meglehetősen véleményes játékvezetői ítélet döntötte el, amikor egy bagi támadó átesett egy aszódi lábon, mindez a büntetőterületen belül. Az esetre még a sokat látott bagi szurkolók is azt mondták, ha akarom megadom, ha akarom nem… Sporttársunk akarta. A büntetőt Budai Kornél értékesített (0-1). Néhány perccel később Terjéki Dávidot tarolták le az ellenfél tizenhatosán, ekkor sporttársunk sípja néma maradt. A 80.percben még egy bagi kapufát jegyezhettünk fel. A 81.percben az aszódi Katona Miklóst Seres Norbert váltotta. A bagiak ott húzták az időt, ahol csak tudták, sporttársunk a 93.percben fújta le a mérkőzést.
Összefoglalva: egy tizenegyes döntötte el a derbyt, a látottak alapján a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. Sok sikert kívánunk Bagnak a bajnokság végéig, nagyot léptek a bajnoki cím felé!


További utánpótlás eredmények:
Aszód FC (U16) – Hévízgyörki SC (U16): 9-0; Aszód FC (U19) – Hévízgyörki SC (U19): 0-0;