Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Ülünk a hullámvasúton… Aszód FC – Zsámboki SE 0-2 (0-0);

Az elmúlt hétvégi remek játék, és jó eredmény azonnal felpezsdítette az aszódi szurkolók kedvét, ismét sokan voltak kíváncsiak a mérkőzésre. Mivel Zsámbokról is jó néhányan jöttek és az idő is remek volt, így minden adva volt egy kiváló mérkőzésre.
Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, szokatlanul nagy iramot diktált mindkét gárda. A félidő közepére aztán a nagy iram alábbhagyott, de végig színvonalas játékot láthattunk. A kapuk felváltva kerültek veszélybe, de az aszódi első számú kapus Téglás eltiltása miatt beugró Majoros Gergő kapusunk remekül teljesített. A 10. percben érdekes esemény történt. A zsámboki kapus a kapura törő aszódi Berndt András elől a tizenhatosról kilépve kézzel fogta meg a labdát. Az azonnali piros lap helyett azonban egy sárga lappal megúszta a szabálytalanságot, amit – főleg aszódi oldalon – nem nagyon értettünk. Az első félidő gól nélkül, két azonos képességű csapat küzdelmével telt el.
A második félidő 60. percében szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, és a jól helyezett labda utat talált az aszódi kapuba (0-1). Megváltozott a játék képe, az Aszód három védőre váltva kapaszkodott az egyenlítésért, a zsámbokiak gyors csatáraik révén kontra támadásokkal veszélyezettek. A 76. percben egy ilyen kontra végén laposan lőttek a hazai hálóba (0-2). Az idő múlásával az erő is egyre fogyott, bár Berndt Andris lábában ott volt a szépítés lehetősége, de ott is maradt.
Összefoglalva: színvonalas, jó mérkőzést láttunk, s a jó erőkből álló vendégek megérdemelték a győzelmet.
Utánpótlás csapataink is megkezdték bajnoki menetelésüket. Szombaton U19 csapatunk első megyei I. osztályú mérkőzésén vereséget szenvedett a Pomáz- ICO SE hasonló korú együttesétől (0-5), míg U16 csapatunk szintén első megyei I. osztályú mérkőzésén 4-4-es döntetlenre végzett Sülysáp együttesével. Mindkét utánpótlás csapatunkat dicséret illeti a tisztes helytállásért a magasabb osztályban!