Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Esős és gólzáporos hazai győzelem… Aszód FC – Tápiószele SE: 7-1; (2-0)

 

Egész éjjel zuhogott az eső, és még kora délelőtt is eleredt, csak azért, hogy tovább keserítse a mennyei megyei fanatikusait.

Az U16- os, Veresegyház csapata elleni délelőtti mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, hiszen már kora reggeltől vödörrel mertük a csapadékvizet a két kapu előtti területről. Késő délelőttre sikerült a gödröket feltölteni, így végül nem volt akadálya a délutáni felnőtt mérkőzés megrendezésének.


A mérkőzés felvezetéseként az EDDA zenekar új Pest megyei futballindulója szólt a hangszórókból. A korai kezdés, az esős idő elvette a kedvét az egyébként sem sok aszódi szurkolónak, így alig 50 fő előtt indult útjára a labda.

Jól kezdtük a meccset, Berndt Andris már az első percben „beköszönt” a vendégek kapujába, ám – szerintünk minimum véleményes – les helyzet miatt középkezdés helyett szabadrúgással folytatódott a játék. Két perc múlva Tóth Levente már szabályos gólt lőtt (1-0). A gyors vezető gól talán túlságosan is megnyugtatta a hazai csapatot, mert feljöttek a vendégek és több veszélyes helyzetet dolgoztak ki az aszódi kapu előtt. Kapusunk, Téglás Laci azonban jó napot fogott ki, és több bravúrral vette ki a részét a vezetés megtartásában. Csapatkapitányunk, Domján Norbert 38. percben szerzett fejesgóljával már megnyugtató, kétgólos előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A szurkolók meg a zuhogó eső elől a büfébe menekültek.

A második félidőben 4. percében a frissen beállt aszódi Polyák Attila növelte háromra az aszódi gólok számát (3-0). A 61.percben szép akció végén szépítettek a vendégek (3-1), azonban a 71. percben Masznyik Dávid végleg elvette a kedvét a ’szeleieknek (4-1). Innentől már csak a gólarány volt a kérdés. Sorrendben Szabó Gábor (5-1), Berndt András (6-1) majd a végeredményt végül Vogel Márk (7-1) állította be.

Összefoglalva: egy szerény képességű ellenféllel szemben a nagy kedvvel játszó Aszód megérdemelt győzelmet szerzett. Szép gólokat szereztünk, jól játszottunk, teljesen jogos volt a szurkolók vastapsa a meccs végén.