Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Vereség az idei utolsó hazai mérkőzésén… Aszód FC – Péteri KSK 1-3 (0-0)

 

A folyamatos esőzés és hideg idő nem tett jót az aszódi pálya talajának. Mély, saras, csúszós felület várta a csapatokat. Mintegy 80 néző előtt indult útjára a labda.

Immár harmadik hazai mérkőzésünkön történt meg, hogy csak két sporttárs dirigálta a meccset az előírt három helyett. A 20 év körüli játékvezető ténykedését egy még fiatalabb sporttárs segítette. Már a mérkőzés elején rosszat sejtettünk…

Az első félidő alacsony színvonalú játékkal, sok pontatlan átadással, gól nélkül zajlott. A vendégek voltak veszélyesebbek kapura, egyszer a felső kapufa. majd Téglás bravúros védése mentette meg az aszódi kaput a góltól.

A második félidő első 20 perce aszódi fölénnyel telt, melynek a 62. percben aszódi gól lett a vége: Polyák Attila pontos beadását Dobes Raymond vágta nagy erővel a kapuba (1-0). A 67.percben egy jobb oldali beadásra későn reagáltak az aszódi védők, és a vendégek közelről az aszódi kapuba kotorták a labdát (1-1). Az egyenlítés fokozta a vendégek harci kedvét, immár a győzelemért rohamoztak. A hazai csapat kissé kényelmesen, és továbbra is sok hibával játszott. A 80.percben egy vendég kontra végén már Péteri vezetett (1-2). Aztán a meccs a 85.percben dőlt el. Az asszisztens sporttárs egy nyilvánvaló les helyzetet tovább engedett, Leidál Marci csak szabálytalanul tudta megállítani a vendég akciót. Téglás kapus a kapuból kirohanva reklamált, a nem éppen irodalmi stílusú megnyilvánulást a játékvezető piros lappal honorálta. A kiállított Tégla helyére Katona László, az U19 csapat hálóőre lépett. A beadást kapura lőtték, Katona azonban csak a hálónkba tudta tenyerelni a labdát (1-3). A 89. percben Kovács Kristófot lökték fel a péteri büntetőterületen belül, a tizenegyest Tóth Levente azonban kihagyta, így az eredmény már nem változott.

Összefoglalva: sajnos ma nem érdemeltünk győzelmet. De! Felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzésre természetesen lehet küldeni a rutinos játékvezető mellé – fogalmazzunk finoman – kevés tapasztalattal rendelkező fiatal asszisztenseket. Azonban az mellett nem tudunk szótlanul elmenni, hogy felnőtt megye II-es bajnoki meccsre egy fiatal játékvezető mellé összesen egy, még fiatalabb asszisztens érkezik. Ugyanis ha a harmadik gól előtti les helyzetet az asszisztens beinti, akkor nincs kiállítás és nincs harmadik gól. Így azonban el is dőlt a mérkőzés. S mint a bevezetőben említettem, ez volt a szezonbeli harmadik olyan mérkőzésünk, ahol mint az ifi meccseken, két spori próbálja kézben tartani a mérkőzést. Ma ez nem sikerült…