Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Javuló játékkal vereség a harmadik helyezettől… Aszód FC – Valkó KSK 1-3 (0-2)

Tavaszi első hazai mérkőzésünkre került ma sor. Több meghatározó játékosunk (Domján Norber, Masznyik Dávid, Dobes Raymond, Téglás László) sérülés, munkahelyi elfoglaltság vagy éppen eltiltás miatt nem állt rendelkezésre. Ubrankovics Zoltán edző ezért kicsit kényszerből is, bátran nyúlt az aszódi fiatalok felé, hiszen Kovács Dávid, Kerényi Dani és Kvaka Bálint is a kezdőben kapott helyet.

Tavaly tavasszal a valkói szurkolók aszódi rendbontása miatt polgárőri és rendőri biztosítással készültek a hazai rendezők, így a mérkőzésen végig béke és barátság honolt.

Végre összeszedetten játszott az Aszód, de a jó erőkből álló vendégek két aszódi védelmi hibát kihasználva kétgólos vezetést szereztek. Vogel Márk szabadrúgása révén kapufáig jutottunk, mezőnyben azonban végig egyenrangú partnerek voltunk.

A második félidőben még többet birtokoltuk a labdát, több veszélyes helyzetig jutottunk, de Berndt Andris is csak a kapufát találta el. Egy szerelési kísérlet közben Késedi Gábor után rúgtak, azonban szabadrúgás és piros lap helyett újabb gólt kaptunk (0-3). Vogel Márk jól helyezett lövésével szépítettünk (1-3), s bár folyamatosan próbáltunk újabb gólt szerezni, erre már nem volt idő.

Összefoglalva: tisztességesen helytálltunk a bajnoki címre törő valkói alakulat ellen, kis szerencsével akár döntetlenre is hozhattuk volna a meccset. Általános volt a vélemény, hogy sokkal jobban játszott a csapat, mint az előző fordulóban Iklad ellen. A folytatás egy hét múlva Zsámbok ellen, idegenben.