Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Visszavágott Bag az őszi hazai vereségért... Aszód FC – Bagi TC’96 2-3; (0-2)

 

A korábbi évek több száz fős nézőserege helyett alig 100 néző volt kíváncsi a két csapat tavaszi rangadójára. Igaz, a két együttes táblázaton elfoglalt helye sem a múltat idézi.
Jó kezdett az Aszód. Vogel Márk jobb oldali elfutása után lövése a felső kapuvason csattant, majd Szabó Roland lövését a gólvonalról mentette a bagi védő. Vogel Márk ezen a meccsen jó barátságba került a kapufával, mert szabadrúgása szintén a kapufát érte.


Aszódi összekapaszkodás a meccs előtt

A másik oldalon Nagy Péter volt eredményes (0-1), majd az aszódi védő, Kovács Dávid büntető területen történt szabálytalansága után büntetővel növelte előnyét a bagi csapat (0-2). A pályán a továbbiakban már kiegyenlített játék folyt. A 25. percben egy aszódi jobb oldali akció végén a bagi védő kézzel sodorta el a labdát, sporttársunk sípja azonban néma maradt.

A második félidő aszódi fölényt hozott, ami a 60.percben aszódi gólt eredményezett: Kvaka Bálint pontos beadására jól érkezett Berndt Andris, a kapu közepébe lőtt (1-2). A 68.percben a végig jól játszó, fejelni készülő Polyák Attilát a bagi tizenhatoson belül fejbe rúgták. Attilának eleredt az orra vére, sporttársunk sípja azonban itt is néma maradt. Drága játékvezetőnk nem látott szabálytalanságot, így kirúgással folytatódott a játék. Polyák Attila pedig két tamponnal az orrában folytatta a játékot… A 71. percben egy távoli, gyenge lövés szerencsétlenül pattant meg Téglás kapus mellett és a labda a hálónkba gurult (1-3). Az Aszód nem adta fel, ment mindenki rendületlenül tovább. A 81. percben Kovács Dávid szerzett labdát a félpályán, a jobb szélen Vogel Márkot indította, Márk beadását Berndt parádés mozdulattal gólra váltotta (2-3). A vendégek rutinosan ölték a játékot, így az egyenlítés már nem sikerült.

Összefoglalva: nem lenne szerencsés a játékvezető ténykedésében látni a vereség okát, azonban 1-2-es állásnál, egy nyilvánvaló szabálytalanság után, aminek ráadásul látható nyomai is vannak (hacsak Polyák Attila nem saját magát verte orrba) nem befújni egy büntetőt, minimum elgondolkodtató. És innen már csak merő fikció, hogy mi lett volna ha… ha az állás 2-2 és nem 1-3… Összességében minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna.