Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Döntetlen a Galga-menti Derbyn Aszód FC – Bagi TC’96: 0-0

Borús, szeles időben, kb. 100 néző előtt került sor a Galga-menti Derbyre, az Aszód – Bag összecsapásra. A két csapatot mindössze egy pont választotta el egymástól, így egyenlő erők küzdelmére lehetett számítani.

Mindkét csapat a biztonságos védekezést helyezte előtérbe, labdavesztés után gyorsan visszazártak, így kevés helyzet és nagy küzdelem alakult ki a pályán. A vendégek birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetet alig láttunk. S ha mégis helyzetbe került valaki, akkor vagy a védelmek tisztáztak vagy elügyetlenkedték az utolsó passzokat.

A hazai csapatban kapusunk Darabont Dani magabiztosan őrizte a hálót, a másik oldalon Kolompár Bálint szintúgy. Az aszódi Kovács Kristóf és Domján Péter szenzációs napot fogott ki, egyszerűen nem tudtak hibázni. A bagi védelem szintúgy. Szóval egy döntetlen szagú mérkőzésen a legizgalmasabb pillanat a 90.percben adódott: az aszódi Ondrik Bence szabálytalankodott az aszódi büntető területen belül, a jogos tizenegyes elvégzéséhez a  csereként beálló, rutinos Balogh János (Lajbi) állt. Balogh azonban addig-addig vitatkozott a játékvezetővel, amíg kapott egy sárga lapot, majd rosszul helyezett lövését Dara elvetődve hárítani tudta. A rontott büntető után mondani sem kell, a legjobban Ondrik Bence ölelgette Darát… A 94. percben vége lett a meccsnek.

Összefoglalva: a bagiak talán közelebb álltak a győzelemhez, a nagy szívvel játszó aszódiak azonban útját álltak minden próbálkozásnak. Igazságos döntetlen született.