Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Legalább egy pontot érdemeltünk volna…Tápiószőlős SE – Aszód FC: 1-0; (0-0)

 

Maroknyian, kellemes őszi napsütéses időben utaztunk a távoli Tápiószőlősre, ahol a falu szélén újonnan épült sporttelep várt bennünket. A hangulatról néhány helyi ultra gondoskodott, akik dobbal és petárdákkal támogatva próbálták biztatni kedvenceiket.

Ellenfelünk a bajnoki tabella 3. helyezettje, papírforma szerint sokan nem fogadtak volna aszódi győzelemre. Tartalékosan álltunk fel, ennek ellenére meglepően szervezetten és kulturáltan futballoztunk. Az első ziccert Kvaka Bálint rontotta el, amikor szemben a kapussal a kapu fölé lőtt. Pár perc múlva ismét Bálint volt a főszerelő, amikor ollózós lövése a kapufán csattant. Közben az aszódi kapus is dolgozott serényen, úgyhogy meglepően élvezetes jó meccset játszottunk.

A második félidő elején teljesen beszorultunk a kapunk elé, de az Ondrik, Kovács, Domján, Kertész védőnégyes parádésan hárított minden próbálkozást, Oláh Dezső is szélvészként száguldott védelmünk előtt, mögöttük Darabont Dani magabiztosan védte a hálónkat. Egyre többet jöttünk előre, Vogel Márk, Szabó Gabi, Kiss Csabi ügyesen próbált a hazai kapu elé kerülni. A csereként beálló Kerényi Dani és Bartos Bence is jól szállt be a játékba, szóval végre hasonlított a játék az első két fordulóban tapasztaltakra.

Egészen a 89. percig jól tartottuk magunkat, amikor Oláh Dezső és Darabont Dani egymásra várt, miközben a hazai csatár a kapunkba sodorta a labdát (1-0); Nem adtuk fel, mentünk előre. A 92. percben a tizenhatosra betörő Kertész Kristófot buktatták, tizenegyes. Szabó Gabi állt a labda mögé, de gyenge lövését a hazai hálóőr hárítani tudta. A rontott tizi után azonnal lefújták a mérkőzést.

Összefoglalva: az utóbbi hetek legjobb játékával rukkoltunk elő. Szervezetten, okosan, időnként veszélyesen játszottunk. Sajnos helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, majd a végén egy elkerülhető gólt kaptunk. A büntetőt kihagytuk, a sors most visszavette tőlünk azt, amit a Bag elleni meccsen megkaptunk. Összességében nem érdemeltünk vereséget, de a futballt még mindig gólra játsszák.