Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Vereség Gyömrőn... UFC Gyömrő – Aszód FC: 3-1; (0-0)

 A bajnoki tabella második helyezett csapatához, Gyömrőbe látogattunk. A mérkőzés az UFC Gyömrő új műfüves nagypályáján került sor, sajnos azonban a sporttelep környezete nem volt nézőbarát, és akkor még finoman fogalmazok… 

Az első félidőben örömmel tapasztaltuk, hogy csapatunk összeszedetten, fegyelmezetten és jól játszott. A középpálya jól szűrt, a védelem biztos lábakon állt, és időnként veszélyes ellenakciókat is tudtunk vezetni. A gól nélküli félidei állás és a mutatott játék alapján bizakodva vártuk a folytatást.

Nem is csalódtunk. A második félidőben az egyre idegesebb hazai csapat ellen egyre több kontra támadást vezettünk, és az 54. percben az aszódi Hegedűs Norbert a védők vonalából kilépve a kapus mellett okosan a hálóba lőtt (1-0). A vezetés birtokában sem álltunk be védekezni, előbb Pecze Péter lövését hárította bravúrral a gyömrői kapus, majd Szénási Ákos elől mentett. A 81. percig őriztük a vezetést, azonban egy rossz játékvezetői ítélet után (nekünk kellett volna szabadrúgással folytatni a játékot, mégis a hazai csapat hozhatta fel a labdát) gólt kaptunk (1-1). Rohantunk az eredmény után, így aztán kaptunk még két gyors gól, és a végén simán kikaptunk.

Összefoglalva: a mérkőzés végeredménye nem tükrözte a játék képét. Azt a csapatot szorongattuk meg hazai pályán, amelyik egyetlenként volt képes a listavezető Törtelt megverni ősszel. Tudtuk, hogy a gyömrőiek gyorsabb futball játszanak, mint a megye II. átlag, erővel 80. percig tudtuk a versenyt felvenni velük. A végén szerencsénk sem volt, sajnos a sporttárs ítéletei is inkább bennünket sújtottak és el is fáradtunk. Folytatás egy hét múlva hazai pályán a listavezető Törtel ellen.

Legalább a tavasz szezon elején letudjuk a két legnehezebb mérkőzésünket…