Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Megszenvedtünk a győzelemért… Aszód FC – Püspökhatvan SE: 2-1; (0-0)

 

Kellemes őszi időjárásban, szép napsütésben került sor hazai mérkőzésünkre. Szomorú esemény előzte meg a kezdőrúgást. Szászi István (Szatyor) az Aszód FC volt labdarúgója, vezetőségi tagja, törzsszurkolója emlékére egy percre elnémult a 100 fős közönség. Pista bátyám, nyugodj békében!

A mérkőzés forgatókönyve a korábbiakhoz hasonlóan alakult. Aki – de jó is kimondani! – a 10 forduló alatt 42 gólt szerző listavezető otthonába látogat, alapvetően védekezésre rendezkedik be. Így volt ez ma is. A forduló előtt harmadik helyezett ellenfelünk beállt a kapuja elé, és időnként előrevágott labdákkal próbált helyzeteket kialakítani. Többet birtokoltuk a labdát, de számos rossz passz akadályozta a folyamatos játék kialakulását, amihez nagyban hozzájárult a pálya rossz talaja is. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

 Az 51. percig kellett várni a vezető gólra. Pecze Péter került helyzetbe és közelről nem hibázott (1-0). Sokáig nem örülhettek az aszódi szurkolók, mert alig két perc múlva egy kontrából, a rosszul helyezkedő aszódi védők között Vizler Viktor fejesével egyenlítettek a vendégek (1-1). Az egyenlítés után a vendégek visszaálltak kapujuk elé, látszott, hogy a döntetlennel teljesen elégedettek lennének. Magasabb fokozatra kapcsolt az Aszód, ehhez alaposan hozzájárult az Ondrik Bence helyére lépő Baranyai Pál játékos-edző is. Két Domján kapufa után aztán egy szemre is szép akció után a 84. percben Hegedűs Norbert lőtte győzelembe csapatunkat (2-1).

Összefoglalva: egy jól védekező csapat ellen szereztünk értékes három pontot. Az Aszód egyszer hibázott, a Püspökhatvan kétszer. Ez döntött.

Utánpótlás eredmények:

Tura VSK U19 – Aszód FC U19: 5 – 0; Aszód FC U16 – Gyáli BKSE: technikai okok miatt elmaradt.