Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Őszi bajnokok vagyunk!!! ... Aszód FC – Kartal SE: 3-0; (3-0)

 

Csúcsforgalom volt a hétvégén az aszódi futballpályán, hiszen három mérkőzésre került sor, miközben egy még el is maradt. Szombaton délelőtt erősen tartalékos U19-es csapatunk a listavezető Nagykáta csapatát fogadta, és sajnos sima 0-7-es vereséget szenvedett. A szombat délutáni U16-es meccset a vendég Szendehely csapata az utolsó pillanatban lemondta, így ez a korosztály mérkőzés nélkül maradt.

Vasárnap délelőtt U14-es csapatunk Vácszentlászló együttesével csapott össze, és magabiztos 9-0-s győzelmet aratott. Góllövőink: Nagy Zoltán (2), Gergály Tamás (3), Kiss Ákos Tamás (2), Benkó Gergő. U14 korosztályunk nagyon tehetséges csapat, hét mérkőzésből hetet nyertek, 67 gólt rúgtak, miközben mindössze 7 gólt kaptak. Imponáló eredmény…

Felnőtt együttesünk a második helyezett, tavalyi bajnok, a szomszédos Kartal csapatát fogadta hazai pályán. Emberemlékezet óta nem volt Aszód-Kartal meccs, sokan voltak kíváncsiak a szomszédvár rangadóra. A mérkőzés előtt egy rövid ünnepségre került sor. Az aszódi Kovács Kristóf Tamást köszöntötte az FC vezetősége és szurkolói, 300. aszódi mérkőzése alkalmából. Kristóf 6 éves kora óta, 21 éve futballozik az Aszód FC színeiben, innen is gratulálunk példamutató klubhűségéhez!

Kovács Kristóf Tamás, 21 év Aszód FC mezben, 300 mérkőzés.

A mérkőzés kartali mezőfölénnyel kezdődött, de komoly gólhelyzetet nem tudtak a vendégek kialakítani. Negyed óra után kiegyenlítettebb lett a meccs, egyre többet kerültünk a vendégek kapuja elé. A 12. percben Ráfel Dániel kartali kapus egy szerencsétlen mozdulat után cserét kért, helyét a mindössze 17 éves Bagyin Márk vette át. A 17. percben Szénási Ákos ment el a bal oldalon, beadására pontosan érkezett Pecze Péter, aki közelről nagy gólt lőtt (1-0). A 39. percben Hegedűs Norbert befelé cselezve lőtte ki a hosszú sarkot (2-0), majd a 43. percben Kertész Kristóf fejjel volt eredményes (3-0). A félidő vége előtt Kovács Kristóf távoli bombáját tolta szögletre a fiatal kapus.

A második félidőben mindent egy lapra téve próbált szépítő gólt szerezni a vendég alakulat, de veszélyes helyzetet nem tudtak teremteni a hazai kapu előtt. Az Aszód gyors kontrákkal operált, az újabb gólt-gólokat a vendégek cserekapusa bravúrjai akadályozták meg. Inkább a küzdelem dominált a pályán, az aszódi középpálya jól szűrte a támadásokat, a védelem is biztos lábakon állt, Nagy Tamás kapusunk pedig uralta kapunk előterét. Nagyszerű játékvezetés mellett a 92. percben lett vége a mérkőzésnek.

Összefoglalva: a vendég szurkolók is elismerték, a jobbik csapat nyerte a rangadót. Nem remegtek meg a lábak, motivált volt mindenki, a saját játékunkat tudtuk játszani. A hátralévő két fordulótól függetlenül őszi bajnokok vagyunk, és ezt de jó is kimondani!