Frissítve: 2019.05.14

Facebook Oldal

Hátrányból fordítottunk… Erdőkertesi SE – Aszód FC: 2-3 (1-1);

Erdőkertessel évről-évre mindig igazi rangadót játszottunk, ősszel is, hazai pályán az utolsó percben szerzett góllal tudtunk csak 2-2-es döntetlent elérni.

Vendéglátónk táblázaton elfoglalt helye nem tükrözi igazán azt, amit mérkőzés közben láttunk tőlük. Hajtós, passzolós, kemény focit játszottak, egész jó kis csapattal találkoztunk. Fülep Norbert 2. percben szerzett góljával hamar vezetést szereztünk (0-1), majd Marcis Richárd kétszer is csak a ’kertesi kapussal állt szemben, mégis mindkét ziccerét kihagyta. Lakatos Valérió is növelhette volna vezetésünket, ajtó-ablak helyzetét azonban elügyetlenkedte. Aztán ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a hazai csapat a semmiből egyenlített, amikor egy jobb oldali beadás érintés nélkül került az aszódi kapuba (1-1).

Szünet után jött a hidegzuhany. A hazaiak egy gyors kontra támadás végén a hosszú sarokba bombáztak (2-1). Az idei szezonban nem sokszor fordult elő, hogy hátrányban kellett futballoznunk. A hazai vezetés felrázta a fiúkat, gyorsabban és agresszívebben játszottunk. A szünetben becserélt Hegedűs Norbert két góljával gyorsan megfordítottuk a mérkőzés eredményét (2-3). A végén már azon bosszankodtak az aszódi szurkolók, hogy a játékvezető nem adta meg a jogosnak tűnő tizenegyest, amikor Szénási Ákost fellökték a hazai tizenhatoson belül, így nem tudtuk végleg lezárni a találkozót. Az utolsó percig izgalmas találkozón több gól már nem született, két perc hosszabbítás után véget ért a mérkőzés.

Összefoglalva: jó iramú, izgalmas meccsen hoztuk el a három pontot Erdőkertesről. A győzelem értékét növeli, hogy egy jó csapattal játszhattunk, és egy fordulatos mérkőzésen, idegenben, hátrányból tudtunk fordítani. A jövő héten, hazai pályán a szomszédos Iklad csapatát fogadjuk.

Fontos információ, hogy az Ady Endre utcai vasúti átjáró a felújítás miatt április 12 és 14 között lezárásra kerül, ezért az Iklad elleni mérkőzés napján gépjárművel az aszódi sporttelep csak Bag felől lesz megközelíthető!

Utánpótlás csapataink rosszul szerepeltek a hét végén. Két mérkőzés, két vereség. Valkó KSK (U19) – Aszód FC (U19): 2-1. Góllövőnk: Simák Tamás. Aszód FC (U16) – Üllő SE (U16): 0-6.